تاریخ : جمعه, ۱۴ اردیبهشت , ۱۴۰۳ 25 شوال 1445 Friday, 3 May , 2024
0

جشنواره ملی خوراک(جگروز)

  • کد خبر : 11106
  • ۲۵ دی ۱۴۰۲ - ۸:۴۹
جشنواره ملی خوراک(جگروز)
جشنواره خوراکی جگر وز 4الی 13 بهمن در خرم آباد برگزار می شود

جگر وَز یا جگر پرده‌پیچ ، نوعی روش کباب کردن جگر است که در آن سیخ‌های جگر در درون یک پردهٔ چربی قرار داده می‌شوند. این کباب از کباب‌های محبوب در شهر های کرمانشاه،ایلام و خرم‌آباد است، این کباب در استان‌ های لرستان کرمانشاه، ایلام و کردستان و همچنین در مناطق کردنشین عراق نیز رواج دارد. گفته می‌شود که غذایی مشابه نیز در آفریقای جنوبی وجود دارد. این غذا توسط سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری درسال ۹۷ در فهرست آثار ناملموس استان لرستان ثبت شده‌است.

طرز تهیه

کباب جگر وَز با گوشت جگر گاو یا گوسفند تهیه می‌شود. برای تهیهٔ آن جگر را در داخل لایه‌ای نازک از بافت چربی (پیه) که از پردهٔ دیافراگم حیوان تهیه می‌شود قرار داده و چربی را همچون پرده‌ای به دور آن می‌پیچند. جگر وَز می‌تواند با دو یا تنها یک سیخ جگر تهیه شود. در فرایند کباب شدن چربی اندکی برشته شده و جگر در داخل آن کباب می‌شود و چربی به داخل گوشت جگر سرایت می‌کند. می‌توان هر قطعه جگر را جداگانه پرده‌پیچ کرد یا اینکه کل سیخ یا سیخ‌ها را در یک قطعه پردهٔ بزرگ‌تر پیچید

این جشنواره خوش مزه در ۴ الی ۱۳ بهمن ماه در محوطه قلعه فلک افلاک و عرضه سوغات و صنایع دستی سراسر کشور
((همراه با اجرای برنامه های فرهنگی و هنری) برگزار می شود .

Visits: 30

لینک کوتاه : https://henasehnews.ir/?p=11106

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.