جگر وَز یا جگر پردهپیچ ، نوعی روش کباب کردن جگر است که در آن سیخهای جگر در درون یک پردهٔ چربی قرار داده میشوند. این کباب از کبابهای محبوب در شهر های کرمانشاه،ایلام و خرمآباد است، این کباب در استان های لرستان کرمانشاه، ایلام و کردستان و همچنین در مناطق کردنشین عراق نیز رواج دارد. گفته میشود که غذایی مشابه نیز در آفریقای جنوبی وجود دارد. این غذا توسط سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری درسال ۹۷ در فهرست آثار ناملموس استان لرستان ثبت شدهاست.
طرز تهیه
کباب جگر وَز با گوشت جگر گاو یا گوسفند تهیه میشود. برای تهیهٔ آن جگر را در داخل لایهای نازک از بافت چربی (پیه) که از پردهٔ دیافراگم حیوان تهیه میشود قرار داده و چربی را همچون پردهای به دور آن میپیچند. جگر وَز میتواند با دو یا تنها یک سیخ جگر تهیه شود. در فرایند کباب شدن چربی اندکی برشته شده و جگر در داخل آن کباب میشود و چربی به داخل گوشت جگر سرایت میکند. میتوان هر قطعه جگر را جداگانه پردهپیچ کرد یا اینکه کل سیخ یا سیخها را در یک قطعه پردهٔ بزرگتر پیچید
این جشنواره خوش مزه در ۴ الی ۱۳ بهمن ماه در محوطه قلعه فلک افلاک و عرضه سوغات و صنایع دستی سراسر کشور
((همراه با اجرای برنامه های فرهنگی و هنری) برگزار می شود .
خبرنگار؛
- خبرنگاروسردبیر
اخبار پیشنهادی این نویسنده::
- اجنماعیاردیبهشت ۱۳, ۱۴۰۳توجه به حوزه فرهنگ و هنر در لرستان الزامی است
- اقتصادیاردیبهشت ۱۳, ۱۴۰۳بازگشت ۲۳۹ واحد غیر فعال بخش کشاورزی به چرخه تولید
- اجنماعیاردیبهشت ۱۳, ۱۴۰۳با وحدت سرمایه گذاران رفته را بر گردانیم
- اجنماعیاردیبهشت ۱۲, ۱۴۰۳رونمایی از دو عنوان کتاب خبرنگاران لرستانی
Visits: 30